Min aller første oppskrift

Babybuksa til Lazy Daisy-jakka er ferdig. Det betyr at æ er ganske klar for babyen som kommer i sommer. At det blir en sensommersbaby betyr ikke at den ikke treng ullklær, sommeren her er ikke så altfor mye å skryte av. Derfor passer det nok kjempebra med et lett og luftig ullsett, særlig på begynnelsen av høsten. Buksa gikk fort å strikke, som alt anna babystrikk.

Her kommer altså min aller første egendesigna oppskrift. Værsegod til mine lesere ;) Å til meg selv, fordi hver gang æ skal strikke en bukse til Lazy Daisy-jakka, må æ ta det på øyemål. Nu fremover slipper æ det, for da har æ jo oppskrifta her for alltid. Hipp hurra for det!
  

 

Babybukse strl. ca nyfødt

Garn: babyull, har brukt Lanett
Pinne strl. 3 (og 2,5)

Legg opp 104 msk på liten rundpinne. Strikk 2-3 cm glattstrikk, så 1 omg vrang (brettekant til strikk). Strikk så ca 16 cm glattstrikk, før det deles i to. Øker ikke til rumpe, fordi den blir lang nok til å trekke langt opp på den lille. Dessuten er det ikke mye bevegelse på så småe uansett, det er nu min tanke. Deles i to, 52 msk til hver fot. Strikk 3 omg før det felles to msk på den 4. omg. Disse msk felles med første og siste msk på omg (innsida) mellom seg. Deretter felling 3 ganger til hver 7. omg = 44 msk. Når foten er 15 cm fra deling, felles det 8 msk = 36 msk. Strikk vrangbord ca 4 cm (gjerne med pinne strl. 2,5), så fell av. Sy strikkanten ned og trekk strikk gjennom.4 kommentarer

minegenlaga

01.05.2011 kl.22:31

Kjempefint sett :) Nydelig med lilla til småbarn.

tovepia

01.05.2011 kl.22:41

Kjempesøtt babysett!!

Jeg venter et bbarn like om hjørnet, så det er spennende tider;)

Nyt maidagene, klem fra meg;)

Hege

06.05.2011 kl.10:07

Du e flink, det ble kjempe fint! Å flott at du har laga oppskrift til boksa, liker :)

- katrine

06.05.2011 kl.17:48

Takk for det:) E helt Daisy/lillafrelst kjenne æ!

Skriv en ny kommentar

hits