Grønt er skjønt

 

Hei igjen! Etter opprydningen i mors garnlager fant jeg ut at noe av garnet måtte da kunne brukes til noe. Jeg trodde jeg fant nok til en babydress (heretter kalt onepiece, er liksom litt kulere!), men selv om jeg fant en god del måtte jeg så klart kjøpe et nøste til. Men tilbake til prosjektet da, for dem som ikke vet det har jeg fortsatt onepiecedilla :D Verdens mest geniale plagg. Ikke mer å si om saken! 

Hadde en klar visjon om hvordan jeg ville at onepiecen skulle bli, bare synd at mønsteret ikke allerede var laget. Det problemet løste jeg ved at jeg strikket størrelsen til dressen her under og mønster etter linken lengere ned. Synes dette mønsteret er nokså bra, bortsett fra at den er ganske bred nederst på foten. Det førte til at jeg ikke kunne øke noe særlig mens jeg strikka føtterne, og at de ikke ble optimalt stramme ved anklene. Note to self: mindre masker enn oppskrifta sier neste gang! Da blir det nok en mer naturlig "benfasong" tror jeg. 

 

 Fra Sandnes garn, hefte Lanett 0812:+

Inspirasjon fra http://www.dalegarn.com/catalog_list.php?hType=69. Har forresten strikket denne genseren to ganger før, synes mønsteret er smashing. Lett og strikke, pent å se på. Strikkedrømmer nå om å strikke den i rosafarger, må bare få noen til å lage en jentebaby først.

=(En ekte nerd må ha to streker under svaret.)

 

Er litt uvant med grønt syns jeg, det meste jeg har strikka tidligere til smågutter har vært blått. Er likevel fornøyd med resultatet og det var mottakeren også :D En skjønn liten prins som er 2,5 uker gammel nå. Mamma måtte overlevere gaven siden jeg er sørpå og ikke visste når neste hjemreise ble. Jeg var forresten supersikker på at det skulle bli en jente og da hadde Lazy Daisy-settet (http://kulekatrine.blogg.no/1303937519_min_aller_frste_oppsk.html) vært barselsgaven fra meg. Liten luring der altså!

Glemte helt å ta bilde når den var helt ferdig, men på dette bildet ser dere jo nesten hvordan den ser ut (pluss at autofokusen på kameraet bomma litt ift mine bildeintensjoner). Strikka opp knappestolper, festet tråder, satt på hvite knapper og en damperunde før den var heeelt ferdig. 

Og forresten, for dere som lurer, jeg har sydd og klippet denne opp HELT SELV. Det første strikkeplagget jeg har tort/klart å gjøre det på. Var ikke så vanskelig som jeg trodde, men blir nok enda lettere neste gang. 

I dag fikk jeg plutselig lyst på en ny ullgenser. En rosa en. Det er lov å finne på sånt selv om jeg egentlig bare bør studere eller? Jeg tror det.

9 kommentarer

Strikkeguri

27.08.2011 kl.08:09

Kjempefin! Ps. Det er lov å finne på slikt sjølv om du eigentleg berre burder studere, litt gøy må ein jo ha! :D

- katrine

28.08.2011 kl.14:29

Hehe, takk for at du er enig :D

Hege

28.08.2011 kl.21:56

Veldig kult med grønt! Æ likte onepiecen skikkelig godt æ :)

Eirin

29.08.2011 kl.08:40

Selvfølgelig e det lov å strikke seg en genser, e jo godt å ha nå å koble av med ;)

Hege

31.08.2011 kl.00:26

Wæææo, kul header foresten :D

synnovesyr

31.08.2011 kl.15:28

Så flink du er! den var virkelig fin,fint mønster og lekre farger:)

- katrine

31.08.2011 kl.21:39

synnovesyr: Takk ska du ha, så koselig du er:)

Moy sin..

02.10.2011 kl.17:43

Å, denne var fin:) Har lenge sett etter en "kosedress" som jeg kaller det, til

Minsten. Er du søt å gir meg oppskrift eller?

Send den gjerne i innboksen;)

Christel :)

02.11.2011 kl.13:41

Christoffer e verdens fineste med dressen på :)) Tenk at du e så flink!!!!

Skriv en ny kommentar

hits