Hekledilla

Problemet med eksamenstida er at jeg får så dårlig samvittighet av å strikke.. Men nå har jeg endelig funnet løsninga: jeg har lært meg å hekle! Av en eller annen grunn bryr ikke samvittigheten min seg noe om min nye hobby, kanskje fordi dette også er ny kunnskap? Jeg har iallefall fått helt hekledilla, disse er produsert siden søndags kveld:

                     Eksamenslesing vs. hekling. Hvem tror du vant?


Startet opp på lørdagen med heklenål nr 2,5 og babyull. Det ble altfor tynt synes jeg, dessuten tok det så laaaang tid. Ikke så lang tid da, men likevel en prøve for min tålmodighet. Løsningen ble å gå opp til nål nr 3,5 og dobbelt garn. Det funker fett synes jeg! Jeg var absolutt ikke klar over hvor festlig det er å hekle, strikninga har nok fått seg hard konkurranse nå. Til nå har jeg kun brukt restegarn (tommel opp for det!), noe jeg er glad for å bli kvitt. Nå har jeg snart brukt opp lageret mitt, så nå må jeg nok faktisk ut å kjøpe garn i løpet av de nærmeste dagene. Restegarnslageret var ganske tynt fra før av, etter lappeteppet jeg strikket tidligere i år. Det har forresten heller ikke fått noen mottaker ennå, så snart har jeg to blå babytepper til overs. Men det kommer vel noen små blå med tid og stunder vil jeg tro.

Alle lappene skal få hvit kant ytterst når jeg endelig kommer meg på garnshopping. Hadde ment å ha dette som et langtidsprosjekt, men spørs om jeg klarer å legge det fra meg før det er helt ferdig. Leker litt med tanken om å strikke festdrakt/bunad til en liten gutt, men må først finne et mønster jeg liker godt. Kom gjerne med tips om du har! 


Heter det forresten bestemors- eller oldemorsruter? Jeg googlet nemlig begge og de samme forklaringene kom opp. Mange flotte strikkeblogger ute på det store internett, jeg brukte denne for å lære meg å hekle lapper. 

Fortsatt god adventstid til alle!

6 kommentarer

Strikkeguri

07.12.2011 kl.22:33

Haha, fin løysning på å få inn litt anna enn eksamenslesing med å ty til hekling ;) Eg strikkar kvar kveld eg, til tross for eksamenslesing, og det med god samvittigheit! For utan striking ville eg nok ikkje ha overlevd denne eksamensperioden :P Eg og tenker å begi meg ut på eit hekleprosjekt etter jul, det er eigentleg litt kjekt med hekling :)

synnovesyr

07.12.2011 kl.23:53

Så fine lapper,jeg kaller de oldemorsruter.Har heklet en del tepper med disse rutene,de har blitt fine.Hvis du lærer deg og hekle runde "ruter" er det kjempefint og sette sammen til et skjørt og fore skjørtet i en av fargene du hekler med.

hegethbj

09.12.2011 kl.12:14

Bestandi skal du være så flink til alt :) Teppet blir nok kjempe fint! Æ har i alle fall hele tia trudd at det hete oldemorsruter, men kæm vet?

- katrine

09.12.2011 kl.20:57

Strikkeguri: Sant det, tror ikke jeg heller hadde klart meg uten:) Gleder meg til eksamenstiden er over!

- katrine

09.12.2011 kl.20:58

synnovesyr: Takk for tips! Det er mye fint man kan hekle, det har jeg begynt å forstå nå:)

- katrine

09.12.2011 kl.20:59

hegethbj: Bestandig du liksom:) Æ trudde jo å det!

Skriv en ny kommentar

hits