Vanvittig graaaaaamasjin

To ord som bare forstås i Alta. Oversatt betyr det "vanvittig gravemaskin". Mystiske greier med andre ord! For 2,5 år siden kom jeg over et mønster av en gravemaskin og strikket derfor disse i bursdagsgave til kjæresten som kjører gravemaskin (dårlig mobilbilde):


Dere kan tro han ble overrasket da han fikk de:D Disse sokkene er ikke barebare å strikke. Sokkestrikk med 3 farger er ikke helt optimalt synes jeg. Blir litt for klumpete, stramt og ujevnt. Bestillingsstrikk er forresten heller ikke noe for meg. Jeg har oppdaget at dersom jeg ikke kan strikke for å overraske noen, så er ganske mye av moroa borte. Derfor bruker jeg nesten aldri å ta på meg noen bestillingsoppdrag. Men i påska i fjor hadde jeg et svakt øyeblikk og lovte å strikke et par gravemaskinsokker. Dere kan tro jeg har angret meg bra mange ganger på det altså.. Bestillingsstrikk + trefargetsokkestrikk er kanskje ikke den beste komboen i min strikkeverden.
 Men et løfte er et løfte, selv om det tar 9 måneder å oppfylle det. Jeg begynte med sokkene rett før jul og var ferdig på søndag. Det tok altså godt over to uker å bli ferdig med de. Dere skjønner kanskje at jeg sleit med strikkemotivasjonen? Men tilslutt fant jeg ut at jeg ikke ville ha de med meg sørover og satte opp farta. Ble heldigvis ferdig med de to timer før flyet mitt gikk slik at jeg slapp å ta de med meg. De er derfor litt ekstra ujevne her, siden jeg ikke nådde å dampe de. 
 Det er jo litt artig at gutter kan være så opptatte av ullsokker i grunn. Lurer på om det bare er guttene våre her i nord som er slik? Jeg liker det iallefall:) Er ikke helt sikker på om jeg likte de med grått eller hvitt best, hva syns du?

10 kommentarer

venkesstrikk

12.01.2012 kl.21:08

Kjempefine sokker og jeg kan skrive under på at det er masse jobb, syns de er fine i begge farger :-)

Sidselsidserk

13.01.2012 kl.07:49

Hei - vi trøndere skjønner også graaamaskin:-)

Skikkelig kule sokker og jeg her sikker på at enhver gutt gjerne hadde et slikt par. Jeg har aldri sett slike og om det strammer litt her og der (det gjør gjerne det når en strikker med flere farger) så ordner det seg ved litt damp og ikke minst etter kort tids bruk.

Fin helg til deg:-)

Hege

13.01.2012 kl.13:06

Du har jo en helt utrulig tålmodighet, som gidd å strikke med tre farga :) Syns dem med grå va tøffest. Fikk bittelitt påskekyllingassosiasjon til de andre når æ så fort på dem :p De grå va liksom litt mer "masjin"aktig :)

- katrine

13.01.2012 kl.17:40

Sidselsidserk: Hehe, da er det jo kanskje forståelig! Ja, satser på at de blir litt løsere når de kommer i bruk:) God helg til deg å!

- katrine

13.01.2012 kl.17:41

Hege: Haha, syns du at du så mye til tålmodigheten min underveis? Der sa du nåt, kanskje det blir påssskesokka også;)

Eirin

14.01.2012 kl.01:31

Kan jo bare meddele at arman på min genser og ble rundt 50 cm.. :p så det ekke dæj det e no rart med!

- katrine

14.01.2012 kl.22:32

Haha Eirin, kanskje vi e feilprodusert;)

15.01.2012 kl.12:22

De var stilige! Hvor finner man slik oppskrift? Jeg er gudmor til en liten tass som bor midt i "graaaamaskinland" - og dette må jo bare være en perfekt jule/bursdagsgave til han :)

Så flott blogg du har - og utrolig mye flott du har laget!

Så hyggelig at du la igjen en kommentar i min blogg :) :) :) (er ganske fersk i bloggeland)

- katrine

16.01.2012 kl.16:40

Vet ikke om det finnes noen plass på ordentlig liksom, jeg har bare tegnet det av :) Takk skal du ha! Er ikke helt sikker på hvilken blogg du har siden du ikke har skrevet noe navn :p

tantemaraj

20.01.2012 kl.18:07

Utrolig kule sokker!! Masse arbeid med 3 farge-strikk... jeg jobber foreløpig med to farger og syns det er mer enn nok;-)

Skriv en ny kommentar

hits