Hentesett

På pinnene i det siste har det vært mye småtterier. Nå er jeg ferdig med hentesett i størrelse nyfødt. Det består av Lazy Daisy-jakke og bukse etter eget mønster. Mønsteret på jakka er fra Pickles og den er kjempeartig å strikke. Anbefales! Går kjempefort og daisyene må man jo bare digge.I januar var det to år siden jeg oppdaget dette mønsteret og siden da har det blidd seks-syv slike tror jeg. Her kan dere se en lilla variant. Synes det er artig å strikke noe som passer fra første stund. Nå er settet tiltenkt en sommerbaby, men det trengs vel litt varme klær uansett. Det er jo ikke bestandig sommeren kommer til oss.. 

Denne gangen måtte det to forsøk til før jeg ble fornøyd. Som bildet under viser, var ikke fargene på garnet jeg hadde likt likevel. Men men, jeg strikket buksa ferdig uansett, kan jo være kjekt å ha. Jakka ble jeg heller ikke helt fornøyd med på grunn av det gråe garnet som kanskje var litt for grovt. Skal prøve å vaske den, kanskje blir den mykere da. Gidder iallefall ikke å gi bort noe som jeg ikke er helt fornøyd med. 

                                                      Forsøk 1

Da var det bare å starte på nytt igjen og heldigvis ble det et bedre resultat. Denne gangen med brunt på jakka, likte det også. Artig å prøve forskjellige fargekomboer synes jeg! Alt blir jo bedre enn orginalfargene vil nå jeg si da. Pickles har strikket denne på nytt siden den gang, i flottere farger. Kanskje de er enige med meg om den første versjonen? Denne gangen ville jeg være helt sikker på å få nok garn til buksa (omtrentlig 53 gram) så jeg strikket strikkanten i noe blått restegarn jeg hadde liggende. Det vises jo uansett ikke når buksa er i bruk. Jeg fikk heldigvis nok garn til både buksa og daisyene. Har ikke satt på knapper enda, og det blir sikkert ikke gjort før babyen kommer. Typisk at slikt kjedelig pirkearbeid må vente!


                                                     Forsøk 2 

Nå er det bare å vente på sommeren og ferske babyer. Jeg gleder meg! 

7 kommentarer

synnovesyr

16.02.2012 kl.22:55

Det var et nydelig hentesett:) fint mønster på jakka:)

Hege

16.02.2012 kl.23:47

Veldig enig i at det ikke e vits å gi bort nåkka man ikke e fornøyd med sjøl! :) settet ble supersøtt :) å neste gang æ skal strikke babybukse til nyfødt stjel æ oppskrifta di, du e genial :) har du strikka den med dale babyull og?

Strikkeguri

17.02.2012 kl.01:39

Så søt! Kjempefin! :) Blir nok fornøgde dei som får dette i gåve :) Har prøvd sjølv å strikke daisy for fyrste gong nå nettopp (kjem snart på bloggen) og det var jo kjempegøy! (men fekk litt vondt i fingertuppane av det) Pickles har så mykje fint, og eg har nettopp hatt dilla på Melkers-hentesett. Men kanskje eg skal prøve meg på denne jakka neste gong? :)

Sidselsidserk

17.02.2012 kl.18:21

Kjempefint! Jeg bruker å si at ingenting er som hjemmestrikket til barn så dette blir en heldig mottaker

God helg til deg:)

- katrine

17.02.2012 kl.18:38

synnovesyr: Takk! Helt enig, er helt daisyfrelst jeg :)

- katrine

17.02.2012 kl.18:40

Hege: Genial ja, der har du meg;) Takk du! Jepp, har strikka den med dale å:)

- katrine

17.02.2012 kl.18:43

Strikkeguri: Håper de blir fornøyde ja:) Du får prøve deg på daisy-jakke, så skal jeg teste ut Melkers!

Skriv en ny kommentar

hits