Forsøk på Lillestakken

Hei igjen folkens! Denne gangen skal jeg vise frem noe jeg har strikket for en tid tilbake, omtrent i februar tror jeg. Har ikke fått knappene på før nå, er så typisk meg at det tar en evighet. Menmen, nå er den endelig klar for bloggen; Nesten Lillestakken fra Myk start-boka. Jeg kaller den Nesten fordi det ferdige resultatet mitt ikke ligner på bildet i boka i det hele tatt. Er ikke helt sikker på hvordan det garnet er som boka oppgir, men med både samme strikkefasthet og pinner så er jeg ikke helt sikker på hvor systemet sviktet. Når jeg startet på skjørtet oppdaget jeg etter en stund at det ikke kunne være nok garn til hele kjolen igjen, den lyse fargen var et restenøste jeg hadde. Måtte derfor være litt kreativ, og slik kom stripene inn i bildet. Måtte forresten tråle strikkebutikkene i strikkegata i Gjøvik for å finne en fin lillanyanse som passet til og fant til slutt denne mørke fargen på Husfliden.

Skjørtet er strikket på pinne nr. 3, frem og tilbake rillestrikk. Overdelen er strikket på pinne nr. 2,5 i Rauma babyull. Skjørtet er av Dale sitt babygarn. Er ikke helt sikker på hvilken størrelse den ble til slutt, men tror den passer sånn ca en halvtåring, evt. 4-8 mnd sånn omtrentlig. Blir vel ikke noen som får denne på en stund uansett, så det er vel ikke så nøye i grunn. Liker ikke å gi vekk noe som ikke ble helt som den skulle være. Denne kjolen var iallefall kjempelett å strikke, så det blir nok et nytt forsøk en gang i fremtiden. Men da tror jeg kanskje jeg vil strikke skjørtet i glattstrikk, slik at jeg slipper å sy det sammen til slutt. Likte iallefall nederste delen av kjolen, er så søtt når den folder seg slik. Sånn ellers er jeg langt inne i konstruksjonsverden, og her er det ikke mye tid til strikking. Kanskje derfor jeg plutselig er full av inspirasjon og strikkelyst? Har masse jeg vil strikke, gleder meg til tida strekker til. 

 

Én kommentar

hegethbj

09.05.2012 kl.13:10

Veldig rart det der med garnet. Men les flere plassa at dem sir at feks. nøstebarn sitt garn e skikkeli drøyt i bruk, at det e ca 600 m på 100 gr garn eller nåt. Å det e jo ganske mye... Men kjolen ble virkelig søt :) Syns åsså du burde prøve å strikke skjørte i glattstrikk, da kommer sikkert foldan litt bedre frem åsså :)

Skriv en ny kommentar

hits