Lilla barselgave

Tilbake i Gjøvik og tilbake på bloggen, på tide kan vi jo si. Slutten på sommeren kom med mye flott strikketid, så nå blir det mer fres her inne. Siste ferdige prosjekt er en barselgave til en venninne som i skrivende stund er 8 dager på overtid. Satser på at hun ikke bruker ventetida her inne, slik at jeg ikke ødelegger overraskelsen nå. Men kjære A, hvis du mot all formodning ser dette her; bruk det gjerne som inspo til å få fart på huleboeren! Som dere kanskje skjønner på gaven, er det allerede klart at det er en liten prinsesse som snart skal komme til verden.Jeg har strikket denne kjolen i strl 1-3 mnd i Dale babyull på pinne nr 2,5. Mønsteret er fra Drops design og jeg er sånn passelig fornøyd med det. Synes størrelsen var bra og selve kjolen er kjempesøt, men synes det er litt knotete å strikke fram og tilbake med mønster på for- og bakstykke. Neste gang kan det hende jeg modifiserer mønsteret slik at jeg slipper unna det. På bildet av kjolen på Drops sine nettsider synes jeg halsen så litt for "høy" og trang ut. Ville jo ikke at lille prinsessa skal ha det trangt, så derfor gjorde jeg en liten endring der og.

Jeg har i lengere tider hatt lyst til å strikke små ballerinasko pga av min strikkevenn Hege som bestandig fyller meg med inspo. Nå passet det jo perfekt, og restene etter kjolen gikk til disse:Mønsteret på disse fant jeg i min kjære Myk start-bok. Virkelig raske å strikke! For første gang har jeg faktisk strikket snorer, tommel opp for det! Late meg liker jo ikke slikt arbeid, men det var lett som bare det. Pyntet med perleknapper, men ser jo nå at det ikke var helt nødvendig. De er jo så søte uansett! Er forresten strikket på pinne nr 2,5. Barselgaven er altså klar, nå må bare barseltida snart komme. Sender gaven nordover med lastebil i dag, sånn at kjolen forhåpentligvis kan brukes masse før jeg kommer etter.

Takk for besøket!

 

5 kommentarer

Hege

22.08.2012 kl.18:02

Kjolen ble virkelig søt, så bra at du fant en liten oppskrift :) Og virkelig imponeranes at du har orka å strikke mønster på vranga, det må jo være utrulig vanskelig..

Du hefta ikke me "skoan", sikker på at du går på skole der nede? :P Bra at du endelig har lært deg med trådan, det e ganske genialt :)

- katrine

23.08.2012 kl.16:56

Hege: Haha, skolen ekke helt i gang for å si det sånn :D

Strikkeguri

23.08.2012 kl.22:17

Kjempefin barselgåve! Eg ville i alle fall blitt kjempeglad for noko slikt :)

- katrine

25.08.2012 kl.16:50

Strikkeguri: Takk! Nå er prinsessa ute, så satse på at de også liker det :)

hippåkul

10.10.2012 kl.13:28

Ååå... Du e nu den søteste! Blir jo helt på sippern av å lese det her... Kjolen e ynglingsplagget til lille prinsessa. Og som sagt ble den åsså brukt som kjole nr 2 i barnedåpen. Skoan e helt super,bruke dem nesten hver dag faktisk. Stor klem til kulekatrine fra en meget fornøyd barselgavemottaker!

Skriv en ny kommentar

hits