Føler meg ung!

Kommer rett fra Husflidslagsmøte her i Gjøvik, like koselig i dag som alltid. Ekstra artig at det var flere ungdommer der idag! En av de litt mindre unge damene måtte frem med kamera for å dokumentere ungdommene på husfliden, synes det var rimelig festlig. 

I dag var det en dame på 76 som var på møtet og viste frem 150 par votter. Alle parene var forskjellige og flotte! Masse spennende mønstre, historie og bruksområder for de forskjellige vottene. Alt fra Lofotvotten, bryllupshansker, Offervott, Dåpsvott, Porsangervotten osv. Dåpsvotten var forresten strikket på pinne nr 0,75. Jeg vet, at det går an! Det er jo som synåler. Tok dessverre altfor lite bilder, det var så mye fint der. Her under ser dere iallefall et enkelt mønster som jeg synes var flott! Enkelt å tilpasse forskjellige størrelser. Tenkte kanskje å bruke det på noen barnevotter, når tida en gang strikker til. (Tog du an?)


Votten under her er en "Mopedvott". Disse var visst spesielt populære på 50-tallet. Dere som er like nerd som meg, ser vel hva de også kan brukes til?Høyrehåndsregelen uten å fryse! Hoho, nerdy, I know. 

2 kommentarer

venkesstrikk

22.10.2012 kl.23:12

Stilig :-) det var en imponerende samling votter. Noe å lage bok om for den dama kanskje?

Hege

24.10.2012 kl.17:34

Artig at du har funne likesinnede i Gjøvik ;) Imponeranes samling med votter ja!

Og høyrehåndsregelen hadde æ nesten glemt.. Ikke så nerd som deg altså :P

Skriv en ny kommentar

hits