Mariusstrømper

Hei! Har vært litt stille her i det siste, fordi jeg har drevet med hemmelig strikking. Min beste strikkevenn Hege har nemlig fylt år, så da måtte det jo strikkes gave. Strikket først et par strømper, men de ble ikke rett størrelse. Da måtte jeg selvfølgelig strikke ett par til, denne gangen litt større. Så det har jo tatt sin tid.. Men heldigvis passet par nr 2, så da slapp jeg å strikke enda et par!

Er vel vanskelig å sammenligne ved å se på disse bildene, men det er iallefall litt forskjell på dem. Begge parene er strikket med Magic loop-metoden, noe som betyr litt rot i garnet når det er mønsterstrikk. Men det er verdt det synes jeg, herlig å være ferdig med begge samtidig! Har brukt pinne nr 3,5 på kruset og det ensfargede, og pinne nr 4 på mønsteret. Det er fordi jeg strikker ekstra stramt med denne metoden. Var forresten på husflidslagsmøte med denne strikninga, damene der var både interesserte og imponerte over denne strikkemetoden. Artig! 

                                                      Par nr 1:

                                                         Par nr 2:

Tilsammen på begge parene har det gått med et nøste hvitt, to nøster rødt og fem nøster blått. Garnet er Perfekt fra Sandnes. Kjempegodt garn å strikke av! Ganske likt finlandsgarnet 7brødre synes jeg. Oppskriften er også fra Sandnes, denne gangen hentet fra Mariussboka. Her skal det egentlig brukes Per Gynt-garnet, men jeg liker ikke å strikke sokker til voksne i 100% ull. Litt nylon gjør susen, så varer strømpene lengere!

Det viktigste er vel at mottakeren ble fornøyd, så får jeg håpe at strømpene blir godt brukt. Det er jo den beste responsen en strikker kan få! Er ganske artig med denne Mariusfeberen som herjer landet nå, for det er jo et meget fint mønster. Ganske enkelt å strikke også! Disse strømpene er det første jeg har strikket i originalfargene forresten. I morgen er det mandag og husflidslagsmøte for min del, ønsker alle en fin uke! 

2 kommentarer

venkesstrikk

12.11.2012 kl.07:40

Kjempefine. Strikke t samtidig hørtes interessant ut :-)

Hege

13.11.2012 kl.14:00

Super fine strømpa! Og marius i mitt hjerte :)

Skriv en ny kommentar

hits