Lykken er et fint knapphull

Vet ikke om det faktisk er et utbredt problem blant oss strikkere, eller om det bare er jeg som har vært plaget med en slapp maske ved knapphullet. Jeg har iallefall irritert meg grønn over denne maska og nå har jeg endelig tatt knekken på den. Tenkte å dele det med dere og samtidig skrive det opp for min egen del.


Først må du planlegge hvor alle knapphullene skal være. Til det bruker jeg binders eller maskemarkører slik at de blir jevnt fordelt og jeg vet at jeg blir fornøyd. 

Når du kommer til omgangen for knapphull, feller du 1 (2) msk der du vil ha knapphull. Neste omgang skal du legge til masker igjen og da møter du på den slappe maska. Da er cluet at du strikker den slappe maska vridd sammen med den neste maska, og så øker du 2 (3) msk. Vips, no more slapp maske! Kan love dere at jeg var rimelig fornøyd når jeg fikk til dette :) Det er selvfølgelig mulig å hekle fastmasker rundt knapphullet, eller sy den slappe maska på plass. Det er dessverre ikke effektivt nok for en latsekk som meg! 

Kom gjerne med tips hvis du har en enda enklere metode :)

 

5 kommentarer

03.02.2013 kl.14:05

Takk! Jeg sliter med den der slappe masken og takker for at du deler:-) Flott dress i innlegget under. Her i huset får vi med oss det mest innen vintersport og har sett denne genseren. Riktig så fin.

Ønsker deg ei fin februaruke:-)

Siren

03.02.2013 kl.21:03

Neida, du er overhodet ikke den eneste med dette problemet! Herlighet som jeg har irritert meg over denne slappe maska, så takk for tips:)

Hege

04.02.2013 kl.18:18

Takk for gode tips :) e så sløv når æ skal lage knappehull, sjelden at æ gidd merke først. Men da angre æ jo som oftest etterpå, når det ikke blir å se så bra ut *klappesegsjølipanna* :p

lure foresten på om du har gjort nåla med bloggen? Alt e liksom forskjøvet nån mm til venstre, sånn at man ikke ser den første bokstaven på hver linje. Kan jo være det bare e på paden min det e sånn da..

- katrine

05.02.2013 kl.11:16

Hege: Ja, nytt design! Ka du syns? Ser at det blir sånn på ipadn min også, men vet ikke ka som e problemet. Funke fint på macen :)

Hege

06.02.2013 kl.14:17

Det ble jo veldig bra, du e altså vannvittig teknisk :p Ja ser at det e ordentlig her på pcen min også :) Merkelig..

Skriv en ny kommentar

hits