Nøstebarnsteppe

Tidenes evighetsprosjekt er endelig helt ferdig! Startet på teppet i 3. juni 2013, for å ha noe enkelt å strikke på når jeg skulle se på bachelorframvisninger på skolen. Ble ikke ferdig med teppet før 11. januar i år, så det har tatt sin tid altså. Pyntekanten kom ikke på før denne uka.. Går ikke så fort her i gården! To hesper merinoull fra Nøstebarn på pinne nr 6, ble til et veldig lett og luftig teppe i rillestrikk. Mønsteret er fra Nøstebarnsboka. 

Jeg var lenge usikker på om jeg skulle pynte teppet med en kant og til slutt fant jeg ut at det måtte til. Jeg heklet to omganger med fastmasker-luftmasker, så en omgang med vifter (7 staver i luftmsk). På bildet under ser dere forskjellen mellom 2. og 3. omgang hekling.

Teppet ble ganske stort, ca 110x140 cm. Neste gang jeg strikker dette teppet vil jeg legge opp litt færre masker slik at teppet får en mer kvadratisk form. Det tror jeg blir bra :)

Er ikke helt vanlig av meg å strikke i så nøytrale farger, men jeg må si at jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Håper teppet blir godt brukt, det virker iallefall veldig mykt og godt :)

 

Ingen kommentarer

Ellen Kristin

14.07.2014 kl.15:05

Kjempefint teppe! Jeg synes nøytrale farger, og spesielt jordfarger er så fint :)

Skriv en ny kommentar

hits